Haal alles eruit wat erin zit

Je staat er misschien wel eens bij stil. Dat het zonde is dat we voedsel verspillen doordat een deel in de verpakking achterblijft. Daarom is het goed te weten dat je door slim te vouwen je ook het laatste restje uit je pak vla of yoghurt krijgt.

Zo doe je dat

Vaak blijft er nog wat achter als je een pak vla of yoghurt uitschenkt. Als je je pak vla of yoghurt goed opvouwt, haal je het laatste beetje er tot de laatste druppel uit. Dat kan wel een half bakje vol zijn!

Schenk het pak leeg en vouw de zijkanten naar binnen.

Maak het pak plat en duw het laatse restje eruit. Begin bij de bodem van het pak.

Vouw de verpakking dubbel en haal alles eruit wat erin zit.

Voedselverspilling

Iedereen gooit elk jaar weer tientallen kilo’s voedsel weg. Vooral versproducten zoals zuivel, brood, groente en fruit. Bijvoorbeeld doordat we teveel kopen, teveel koken of de houdbaarheidsdatum is verstreken. Of in het geval van yoghurt en vla, doordat het pak slimmer kan worden geleegd.

Het terugdringen van voedselverspilling vindt iedereen belangrijk, ook fabrikanten en supermarkten. Daarom helpen zij u graag met tips, bijvoorbeeld met deze website: door het pak juist te vouwen kun je er wel 10% meer yoghurt en vla uit halen!

Smakelijk en fris

Zuivelproducten moeten in de koelkast worden bewaard om de smaak te behouden en bederf tegen te gaan. De optimale temperatuur van de koelkast ligt tussen 4 en 7 graden Celsius. Een glas melk of een bakje yoghurt is trouwens ook het lekkerst als het echt koud wordt geserveerd. Smakelijk en fris!

De houdbaarheid

Op zuivelproducten staat een ‘Tenminste Houdbaar Tot’-datum. Tot en met die datum heeft het product een optimale kwaliteit. Dit betekent niet dat je het ná die datum direct moet weggooien. Mits koel bewaard is melk en yoghurt vaak nog goed, ook als de THT-datum is verlopen. Vertrouw op je zintuigen: gebruik je ogen, neus en mond om te weten of iets nog goed is. Kijk of het er goed uitziet, ruik even en proef of het nog lekker is!